Как се пушат пури

КАК СЕ ПУШАТ ПУРИ

 
Отпускане. Основното и най-важното условие при пушенето на пури е това да бъде за удоволствие и да не се бърза.
Срязване. Преди да запалите своята пура, отрежете твърдия край, известен като главичка. Подходящи за това са резач за пури, продупчване или малко ножче. Има няколко резачи за пури:
Тип гилотина - срязва главата на пурата вертикално (най-добрият срез за
въздушна циркулация).
Тип „V" - срязва V-образно главата на пурата.
Ножици - отрязва цялата глава.
Продупчване - прави отвор в края на пурата.
Изборът на резач зависи от личните предпочитания на всеки пушач.
Запалване. Задръжте пламъка на 2-3 см от пурата. Първо загрейте пурата на пламъка за няколко секунди, като я въртите между пръстите си. Загрявайки пурата, ще освободите ароматните масла в тютюна, което ще ви помогне да усетите пълния вкус при първото всмукване. Не слагайте пурата в устата, докато я загрявате. Направете това след няколко секунди и всмуквайте леко, докато я въртите и палите. Това ще доведе до равномерно запалване. Не използвайте бензинова запалка, тъй като ще намали и опорочи аромата на пурата ви. Най-подходящи за запалване са газовите запалки, запалена сламка или специална дълга клечка кибрит (след изгаряне на фосфора).
Пушене. Облегнете се, отпуснете се и бавно пушете пурата си, като че ли отпивате чаша шампанско. За средната пура, например „Согопа", са необходими 40-60 минути, за да се изпушат 2/3 от дължината й. Не вдишвайте дима. Обемът дим в устната кухина доставя интензивно и достатъчно удоволствие. Задръжте дима в устата си няколко секунди, за да усетите различните вкусове.
Пепелта. Опитайте се да задържите над 1 см от пепелта върху пурата. Това прави дима по-свеж. Ако задържите няколко сантиметра пепел, може да ви похвалят, но това не влияе на пушателните качества на пурата.
Изгасване. Не гасете пурата си в пепелника. Това ще доведе до неприятен мирис и ще направи боклук. Просто оставете запалената пура в пепелника и тя сама ще загасне. След това изчистете пепелника.
Съхранение на пурите. Пурите трябва да се съхраняват при постоянна ниска температура при 50 % влажност. Те не обичат температурните промени. Препоръчва се кутия с овлажнител. Допълнителните кутии с пури могат да се съхраняват в студени, влажни помещения. Възможно е да се използват и хладилници, но пурите трябва да се поставят в отделен контейнер с леко навлажнена гъба, тъй като е известно, че хладилникът отнема от влагата на продуктите и ще изсуши незащитената пура.





{START_COUNTER}